Održavanje Rasadnika

Rasadnik koji  je star od 15 do 20 dana tu imate posla, zalivanje svakog trećeg dana ako je to potrebno, ako je zemlja suva onda treba zalivati.

Zalivanje: rasadnik zalivajte vodom većom od 19°C a ne preko 25°C, zbog temperaturnog šoka biljke, ako je voda hladna oko 10°C onda biljka može doživeti šok i uvenuti. Koristite termometar da bi izmerili temperaturu vode, tako što potopite u vodu.

Čupanje trave: Pleviti je veoma težak i naporan posao, ali ga možete raditi sa viljuškom i velikom debelom iglom. Tako Lako možete da čupate travu između biljaka. Debela igla moževam poslužiti za čupanje trave, a viljuška za okopavanje između redova.

Provetravanje: Kada je suvo vreme i sunce sija trebalo bi da ga provetravate otvorite obadve strane da bi ušao novi vazduh i da bi biljke unele u sebe određene količine svežeg vazduha.

Dosejavanje: posle od 15 dana ako neke biljke poput paradajza, koje imaju brže nicanje nisu pravilno iznigle treba da dosejete još po koje seme zabodete iglom i ubacite u rupicu semenku.

I puno posla vas očekuje April je pred Nama, treba samo da se hranimo zdravo i da čuvamo naše seme. 

Коментари