Uzgoj Organske Lubenice

"Ufff a kad dođe leto, svi se osvežavamo uz nju"

Ali ako je ona naprskana i štetna po naše zdravlje, treba razmotriti činjenice da ako je prskana od silnih otrova nam može ugroziti naše bubrege.


Lubenice se mogu uzgajati u plastenicima pa kasnije presađivati. Ali mogu se takođe i na otvorenom, tako što semenke ubacujete u sitnu zemlju koja je izdignuta kao piramida i koja je peskovita i nađubrena, obilno je zalivate dok ne slegne se zemlja od zalivanja. Sađenje kreće prvih toplih dana, kada prođe strah od mrazeva, znači najbolje negde od sredina Aprila.

Kasnije u toku vegetacije može se dogotidi da je napadne plamenjača, ali možete je zaštiti prskanjem plavim kamenom.


Коментари

  1. Анониман4. мај 2013. 08:19

    Da li plavi kamen spada u organske proizvode???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Plavi kamen je hemijska supstanca prva dobijena da koristi kao fungicid u zažtiti biljke od Plamenjače. Moglobi se reći da je NEORGANSKOG, jer se ne dobija od organskih jedinjenja nego od Hemijskih supstanci. CuSO4.

      Biljka u toku vegetacije izgubi Bakar i Kalijum, koji su ne ophodni za stvaranje novog Hlorofila, gde time biljka se suži i vene. Pravi naziv Plavog kamena je Bakar Sulfat.

      PS- ja znam njega napravim. Ni jednu pčelu još nijeubilo a ni životinju. tako da nije štetan za okolinu kao drugi preparati. ovo je domaće proizvodnje i vi sami znate šta ubacivate u njega...

      Nešto više ću objaniti u jednom postu oplavom kamenu i manama...

      Избриши
  2. Анониман8. јун 2013. 01:28

    Zdravo,

    Da li znaš možda gde kod nas mogu da se kupe organske lubenice?

    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo, Kupovina organskog semena, postoje razni proizvodjaci semena ali treba odabrati pravog, ali naj sigurnije je da izaberete staro seme od vasih baka ili komsinica, Organsko seme je kada izaberete da nije tretirano ili hibridski modifikovano postoje nekoliko sorti lubenica, naprimer, grcka grimson sweet i tako dalje, ostalo je samo ga kvalitetno uzgajiti, izvinjavam se sto je moj odgovor kasnio.

      A skraceni odgovor, u bilo kojem agro diskontu ali gledajte sve sta pise, Ako pise Monsato, ili GMO nemojte kupovati to seme.

      Pozdrav sve najbolje

      Избриши
  3. Meni je potrebno seme lubenice i dinje da nije tretirano treba da pijem to nešto u vezi zdravstveno stanja. Dal imate da prodate možda?

    ОдговориИзбриши

Постави коментар